Anasayfa Medya Haberler Instagram’ın Yeni Özelliği Remix Nedir, Nasıl Kullanılır?
Instagram'ın Yeni Özelliği Remix | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Instagram’ın Yeni Özelliği Remix Nedir, Nasıl Kullanılır?

Tik Tok sayesinde tüm dünyada popüler hale gelen kısa videolar, bütün sosyal medya platformlarında kullanılmaya başladı. Tik Tok’un popülaritesiyle başa çıkabilmek için önce Reels özelliğini kullanıcılarına sunan Instagram, şimdi ise Remix özelliğini kullanıcılarının beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Ajans Bilge olarak bugün sizlere Instagram Remix özelliği nasıl kullanılır ve Remix video nasıl yüklenir sorularının cevaplarını derledik.

Tik Tok’un Bir Özelliği Daha Instagram Tarafından Kopyalanmış Oldu

Instagram Reels için aktif hale gelen Remix ile birlikte kullanıcılar, var olan bir Reels videosuyla birlikte yan yana kendi Reels videolarını hazırlayıp yayınlayabilecekler.

Bu hamle ile birlikte Instagram, Tik Tok’un bir özelliğini daha bünyesine katmış oluyor. Artık Instagram kullanıcıları bir videoyu en baştan düzenleyebilir, yani orijinal bir klibin yanında kendisine ait bambaşka bir videoyu yükleyebilirler.

Özellikle Tik Tok’taki dans düellolarında veya esprili diyaloglarda kullanılan bu metot Reels’a da yeni bir soluk getirecek gibi.

Instagram Remix Özelliğini Nasıl Kullanacağız?

  • Beğendiğiniz ve kendi içeriğinizde kullanmak istediğiniz bir Reels videosu bulun.
  • Üç nokta ikonuna tıklayarak menüyü açın ve “Remix this Reel” butonunu seçin.
  • Ardından ekranın bir yanında orijinal Reels videosu diğer yanında ise kendi videonuzu çekip yayınlayacağınız alanın göründüğünü fark edeceksiniz.
  • Kendi videonuzu çekip ses ve görüntü ayarlarına dair istediğiniz düzenlemeleri yaptıktan sonra videonuz paylaşıma hazır hale gelecek.

Remix Instagram Deneyiminin Önemli Bir Parçası mı Olacak?

Yalnızca yeni yüklenen Reels videolarında kullanılabilen Remix özelliğinin, kullanıcılara yeni trendler yaratma ve içerik üreticileriyle yeni etkileşim yolları bulma konusunda imkân sağlaması bekleniyor. Sıra dışı içerikler üretmek isteyen kullanıcıların heyecanla beklediği bu özellik, Live Rooms, Arttırılmış Gerçeklik veya hikâyelerde yer alan anket ve soru özellikleri gibi, insanların Instagramda geçirdikleri zamanın önemli bir parçası olacağa benziyor.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.