Anasayfa Medya Haberler Google’ın Yeni Servisi Google AdMob İle Tanışın
Google AdMob İle Tanışın | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Google’ın Yeni Servisi Google AdMob İle Tanışın

Ajans Bilge olarak dijital dünyanın işletmenizi büyütmek, hedeflerinize ulaşmak ve gelirinizi arttırmak için sunduğu tüm olanakları takip edip bu yolda size en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Google AdMob da dijital dünyanın yeni nimetlerinden biri. Mobil Uygulama Geliştiricilerine reklam içerikleri yayınlayarak gelir elde etme imkânı sunan Google AdMob ve avantajlarıyla tanışmak istiyorsanız buyurun. Ajans Bilge bu yeni global reklam ağıyla ilgili bilmeniz gereken her şeyi sizler için derledi.

Google AdMob Nedir?

Google’ın mobil uygulama geliştiricilerine reklam gelirlerini arttırmak için sunduğu yeni bir oluşum olan AdMob sayesinde uygulamanızdan daha çok gelir elde edebilirsiniz. Uluslararası ölçekte reklam veren şirketlerin hazırladığı yenilikçi reklam içerikleriyle, aplikasyonları birleştiren bu sistem sayesinde hem reklam veren, hem uygulamanın geliştiricisi hem de kullanıcılar daha mutlu olacak. Reklam veren kuruluşlar mesajlarını hedef kitlelerine ulaştırırken siz uygulamanızı geliştirmek ve yeni yatırımlarınızı hayata geçirmek için gerekli kaynakları sağlamış olacaksınız. Kullanıcılar da hem ihtiyaçlarını karşılayacak yeni marka ve hizmetlerle tanışabilecekler hem de daha kaliteli bir alt yapıda ve ücretsiz şekilde uygulamayı kullanmaya devam edecekler.

AdMob’un İşleyişi Ne Şekilde Gerçekleşiyor?

Söz konusu uygulamanın kullanıcıları, ilgi alanları ve tüketim alışkanlıklarına göre bir markanın hedef kitlesini teşkil ediyorsa, marka onlar için çeşitli reklam içerikleri hazırlar. Reklam içeriğinin hazırlanması, prodüksiyon maliyetleri ve reklamın gösterilmesinin maliyeti tamamen reklam veren marka tarafından karşılanır.

Aplikasyonun geliştiricilerinin ise yapması gereken tek şey, uygulama ekranında reklamların yayınlanabileceği alanları açmak ve Google’ın politika ve ilkelerine uygun hareket etmektir. Tüm bu aşamalardan sonra reklamlar yayınlanmaya ve uygulamanızdan gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

Google AdMob’da Hangi Reklam Türleri Mevcut?

Google AdMob ilkesel olarak yenilikçi reklam metotları kullanır. Ödüllü Reklamlar, Yerel Reklamlar, Banner Reklamlar, Geçiş Reklamları gibi çok sayıda etkili ve yenilikçi reklam biçimlerini bünyesinde barındıran AdMob, bu sayede hem markaların tanıtımını yapıyor, hem aplikasyona gelir sağlıyor hem de kullanıcıların uygulamayı ücretsiz şekilde kullanmaya devam edebilmelerine imkân sağlıyor.

Google AdMob Sayesinde Daha Çok Gelir Elde Etmek Nasıl Mümkün?

Elbette AdMob’un size sağladığı araçlar sayesinde. İşte işletmenizi büyütecek ve yeni yatırımlarınız için kaynak sağlamanızı kolaylaştıracak Google AdMob araçları:

Uyumlulaştırma

Birden fazla reklam ağı kurup bunları koordineli şekilde yönetmenizi, rekabet yaratarak gelirinizi maksimize etmenizi ve mobil reklam ağları arasındaki optimizasyonu sağlayan AdMob aracıdır.

Open Bidding

Her bir reklam spotu için gerçek zamanlı olarak teklif sunmanızı sağlayan ve bu sayede mümkün olan en yüksek BGBME’yi kazanmanızı sağlayan AdMob aracıdır.

Google AdMob’u Nasıl Etkili Şekilde Kullanabilirim?

Bunun için yapılması gerekenleri sıralayacak olursak

  • Aplikasyonunuzu indiren kullanıcılarınızla sık sık etkileşim kurun. Onları tanımaya, anlamaya çalışın. Unutmayın ki bir uygulamanın en önemli özelliği kullanıcı dostu olmasıdır. Kullanıcıların uygulamanızdaki deneyimlerini olumsuz etkileyecek türde veya miktarda reklam alırsanız, size o reklamların gelme nedenini yani kullanıcılarınızı kaybedersiniz. Daha çok para ve kullanıcı memnuniyeti arasındaki dengeyi iyi sağlamalısınız.
  • AdMob araçlarını kullanarak görevleri otomatik hale getirin. Bu sayede zamanınız size kalır. AdMob araçları işlerin büyük çoğunluğunu kendi başlarına hallederken, siz de o zamanı uygulamanızı geliştirmek için kullanabilirsiniz.
  • Markanızı ve imajınızı, mümkün olan her türlü tehlikeden sakınmalısınız. Çünkü günümüzde imajınızı veya itibarınızı zedeleyecek herhangi bir durumla karşılaştığınızda bunun olumsuz sonuçlarını temizlemek yıllar sürüyor. Hatta yıllar sonra bile geçmişte yaptığınız hatalar karşınıza çıkabiliyor. Bu yüzden marka imajınızın saygınlığını zedeleyecek herhangi bir eylemde bulunmayın.
  • Derinlemesine analizler yapın ve adımlarınızı bu analizlerden edindiğiniz çıkarımlara göre atın. Google AdMob’un size sağladığı raporlara kulak verin.

Ajans Bilge Google AdMob Hizmeti

Ajans Bilge, sizin için uygulamanızda AdMob’un reklam içerikleri yayınlayabileceği reklam alanları açıyor. Bunu, sizin aplikasyonunuzun içeriği ve kullanıcılarınızın alışkanlıklarını gözeterek gerçekleştiriyor. Google AdMob ilkelerini eksiksiz yerine getiriyor ve AdMob’un sağladığı veri ve raporları sizin için analiz ediyor.

Kullanmak için hiçbir ücret ödemenizi gerektirmeyen bu araç ile gelirlerinizi katlamanız mümkün. Ajans Bilge web tasarımcıları ve dijital pazarlama uzmanları ile aplikasyonunuzu AdMob için optimize ediyor ve sizin için en doğru reklam modellerini belirliyor.

Bu andan itibaren dünyanın her yerinden global ölçekte reklam verenleri uygulamanıza çekmeniz ve düzenli bir gelir akışı sağlamanız mümkün.

Ajans Bilge ile hedeflerinize daha hızlı ulaşın…

Ajans Bilge, reklam ve organizasyon faaliyetleri ve AdMob hizmeti ile ilgili bilgi almak için bizi arayabilir veya ajansbilge.com.tr internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.