Anasayfa Medya Haberler Facebook ve Instagram Dolar Kazandıracak
Facebook ve Instagram Kazandıracak | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Facebook ve Instagram Dolar Kazandıracak

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, dijital dünyaya yön vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Instagtam CEO’su Adam Mosseri ile birlikte bir canlı yayına katılan Zuckerberg, yeni bir uygulamanın müjdesini verdi.

Amaç İçerik Üreticilerine Daha Çok Para Kazandırmak

Son birkaç yıl içerisinde internet ve sosyal medya platformları, ekonomik hayat üzerinde belirleyici olan dev bir pazara dönüştü. Birçok insan artık bu mecralar üzerinden iş yapıyor ve para kazanıyor. Kimi e-ticarette kimi ise içerikler üreterek interneti gelir kaynağı haline getiriyor.

İçerik üreticilerine daha çok para kazandıracak yeni araçlar ve modeller üzerinde çalıştıklarını söyleyen Zuckerberg ve Mosseri’nin açıklamaları insanları meraklandırdı bile. Facebook ve Instagram üzerinde daha geniş çaplı bir ekonomi yaratmak ve yeni iş kollarının ortaya çıkmasına zemin hazırlamak arzusundaki Zuckerberg, söz konusu uygulama üzerinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Ancak uygulamanın ne zaman hayata geçeceği konusu henüz netlik kazanmış değil.

Daha Adaletli Bir Sistem

Instagram CEO’su Adam Mosseri internette iş yapan influencerlar arasında eşitliksiz bir durum olduğuna işaret etti. Bilindiği üzere ne kadar çok takipçiniz varsa geliriniz de o kadar yüksek oluyor. Hal böyle olunca ne kadar kaliteli içerikler üretse de az takipçili hesaplar yeterince gelir elde edemiyor. Bu paylaşım adaletsizliğinin önüne geçecek fikirler üzerine düşündüklerini açıklayan Mosseri, birçok insanda merak dolu bir bekleyişin başlamasına neden oldu.

Takipçi Sayısı Az veya Çok Herkes İçin Dolar Üzerinden Ödeme

Özellikle döviz kurunun yüksek olduğu ülkeleri yakından ilgilendiren bu yeni uygulamada takipçi sayısı az ya da çok olsun herkese ödemelerin dolar üzerinden yapılmasının hedeflendiği biliniyor.

Bu açıklamalar merak ve heyecan yaratsa da söz konusu ücretlerin ne kadar olacağı, uygulamanın ne zaman hayata geçirileceği veya sistemin ne şekilde işleyeceği konusunda henüz kimse net bilgi sahibi değil.

Dijital dünyadaki bütün gelişmeleri yakından takip ederek sizi en hızlı şekilde bilgilendirmeye çalışan Ajans Bilge, sosyal medyayı işinin bir parçası olarak gören herkesi, yakından ilgilendiren bu yeniliğin de takipçisi olacak.

Bu yeni uygulamanın hem influencerlar hem de markasının satışlarını arttırıp büyütmek için ınfluencerlarla çalışmak isteyenler için önemli bir gelişme olacağı kesin.

Ajans Bilge’nin hizmetleriyle tanışmaya geç kalmayın.

ajansbilge.com.tr/sosyal-medya-reklamlari

ajansbilge.com.tr/sosyal-medya-yonetimi

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.