Anasayfa Medya Haberler Açık Hava Reklamları (Outdoor Reklamlar) Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Açık Hava Reklamları | Ajans Bilge Sosyal Medyada Paylaş

Açık Hava Reklamları (Outdoor Reklamlar) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ajans Bilge, markanızı büyütmeniz için olanak sağlayan her alanı yakından takip edip sizi bilgilendirmeye devam ediyor. İşte büyük kitlelere aynı anda seslenmenin en iyi yolu Açık Hava Reklamları hakkında bilmeniz gereken her şey…

Tarihten bu yana uygulanan en eski ve etkili reklam metotlarından biri açık hava reklamlarıdır. Billboard, Megaboard, Megalight, Raket ve Led Ekranlar gibi şehrin işlek noktalarında yer alan bu reklam alanları, o şehirde yaşayan herkese aynı anda seslenebilmek ve markanızı kentin bir parçası haline getirmek için etkili bir araç. Özellikle büyük markaların ve kurumların tercih ettiği açık hava reklamları, mesajı hedef müşteri kitlesine iletmekle kalmayıp, markanın iddiasını da arttırıyor.

Açık Hava Reklamlarının Avantajları

Günümüzde kent nüfusları son derece kalabalıklaştı. Adana, İzmir, İstanbul, Konya, Mersin, Gaziantep ve Kayseri gibi ticari hayatın yoğun şekilde aktığı büyük kentlerde sokaklarda, caddelerde ve meydanlarda her daim yoğun bir insan popülasyonu olur. Özenle hazırlanmış ve yaratıcı şekilde tasarlanmış bir billboard reklamı ile kısa sürede markanızı ve sloganınızı, geniş kitlelerin zihinlerine kazıyabilirsiniz.

Açık hava reklamlarının bir diğer avantajı da kurumunuzun iddiasını yukarı taşımasıdır. Her biri kendi sektöründe birer dev konumunda olan büyük marka ve şirketlerin genellikle tercih ettiği bu reklam modelini sizin de kullanıyor olmanız, tüketicinin zihninde sizi de onlarla birlikte, aynı büyüklükte algılamasını sağlar. Kitlenin bilinçaltında imajınız ve prestijiniz yükselir. Şehirde yaşayan herkese aynı anda seslenmiş olursunuz. Amacınız kısa vadede marka bilinirliğini arttırmak veya yeni bir ürün, hizmet ya da kampanyayı duyurmak ise Açık Hava Reklamları sizin için doğru seçim olacaktır.

Açık Hava Reklamlarında Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Reklamın yayınlanacağı billboard, megaboard, megalight, raket veya led ekranın konumu

Şehirler ne kadar büyürse büyüsün, şehrin her yerinden çok sayıda insanın her gün ziyaret ettiği geleneksel buluşma mekânları vardır. Her gelir grubundan, her sosyal sınıftan insanın ortak olarak ziyaret ettiği bu gibi kesişim noktaları, Açık Hava Reklamları için idealdir. Eğer Adana, İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Mersin veya Kayseri gibi iş ve gezi amaçlı çokça insanın gelip gittiği bir kentte kampanya yapmak istiyorsanız Havaalanı Reklamları güzel bir seçim olacaktır. İnsanların dışarıda dolaşmalarını olumsuz yönde etkileyen iklim koşullarında ise (Kışın karlı ve yağmurlu havalarda, yazın sıcak ve bunaltıcı havalarda) AVM’ler içinde yer alan reklam alanları, Sinema ve Sinema Salonu Reklamları gibi tercihler işinizi kolaylaştırabilir.

Yaratıcı Fikirler ve Tasarımlara Özen Gösterilmeli

Günümüzde modern insan her gün çok sayıda bilgi ve görsele maruz kalıyor. Eğlence, bilgi edinme, reklam vb. içeriklerden oluşan bir görsel bombardıman altında yaşıyoruz. Hal böyle olunca bunca içerik arasından sıyırılıp görünür olmak, insanların zihinlerine kazınmak da hiç kolay olmuyor. Bunun için profesyonel ve tecrübeli bir ajansla çalışmak mantıklı bir tercih. Tasarımlardaki renk uyumu, kompozisyon, sadelik ve dikkat çekicilik kadar kullanılan metinlerin de profesyonel metin yazarları elinden çıkması, şansınızı arttırıyor. En kaliteli baskı teknolojilerinin kullanılması ve hazırlanan tasarımın yayınlanacak ölçülere göre planlanması şart. Ajans Bilge, uzman kadrosuyla tıpkı dijital dünyada olduğu gibi, Açık Hava Reklamlarında da tüm ihtiyaçlarınıza karşılık veriyor.

Tüm dünyadan başarılı ve fark yaratmış, Açık Hava Reklamcılığında çığır açmış bazı tasarımları şu linke tıklayarak görebilirsiniz:

https://www.hurriyet.com.tr/30-yaratici-acik-hava-reklami-24681351

Kampanyanın Zamanlaması! Pandemi Koşullarında Açık Hava Reklamcılığı

Açık Hava Reklamcılığının en önemli basamaklarından biri de kampanyanın zamanlamasıdır. Sert karasal iklimin yaşandığı ve kışın kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği bölgelerde, bahar aylarında yapılan bir kampanya daha başarılı olacaktır. Yazın turist çeken veya çok sayıda gurbetçi Türk’ü misafir eden kentlerde yaz aylarında olumlu sonuçlar vermesi beklenir.

Günümüzde tüm dünyada hayatı olumsuz etkileyen pandemi koşulları, Açık Hava Reklamcılığını da olumsuz etkilemiş durumda. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı ve gece saatlerinde uygulanan yasaklar düşünüldüğünde kampanya başlatmak için ideal bir dönem olmadığını görüyoruz. Böyle dönemlerde birlikte çalıştığınız ajansın satın alma işlemi gerçekleştirirken, iyi bir anlaşma yapıp hafta sonlarını free olarak alması, bütçenizi efektif kullanmanıza yardımcı olur. Ajans Bilge sektördeki tecrübesi ile sizin için en kazançlı satın alma anlaşmalarını yapar.

Doğru Bir Ajansla Çalışmak

Açık Hava Reklamları çok sayıda insana ulaştığı için avantajlıdır. Ancak kötü bir reklam çalışması yapılırsa o da çok sayıda insana ulaşacağı için büyük risk taşır. Bu yüzden marka imajınızı ve itibarınızı riske atmayarak profesyonel bir ajansla çalışmalısınız. Tasarım tekniklerini iyi bilen, yaratıcı, mizahi ve insanların gördüklerinde dillerine dolanacak sloganlar üreten ve baskı sürecini sizin için doğru şekilde yönetecek bir ajans işinizi kolaylaştıracaktır. Sizin için en kazançlı satın alma işlemlerini gerçekleştirerek tanıtım bütçenizi efektif kullanmanıza ve harcadığınız her bir kuruşun amacına ulaşmasına yardımcı olur.

Ajans Bilge her biri alanında uzman ve eğitimli çalışanlarıyla markanızı büyütme hedefinize yardımcı olur. Hayallerinize giden yolda çözüm ortağınız olması için ajansbilge.com.tr internet adresinden hizmetlerimizi inceleyip bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmakta ve kişisel verileriniz işlenmektedir. Detaylı bilgi almak ve kişisel verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenmek için Kişisel Verilerin İşlenmesi Politikamız’ı inceleyin.